Armata Română caută luptători de comando. Condiții și salarii.

Apelul Armatei Române: În căutarea luptătorilor de comando

Armata Română își deschide porțile pentru cei dornici de a deveni luptători de comando, o poziție ce necesită nu doar abilități fizice excepționale, ci și o voință de fier. Candidații trebuie să fie capabili să folosească armele cu precizie, să sară cu parașuta, să înoate și să facă scufundări. Un curs de pregătire pentru această poziție durează opt luni, o perioadă în care vor fi testate și îmbunătățite toate aceste abilități.

Condițiile de îndeplinit pentru a deveni luptător de comando

Pentru a putea aspira la această poziție, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rând, trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți și să dețină permis de conducere. În plus, este esențială o condiție fizică foarte bună, deoarece probele sportive de selecție testează viteza, îndemânarea, forța și rezistența.

Abilități necesare pentru a deveni luptător de comando

În afară de condițiile de bază, candidații trebuie să demonstreze că pot să sară cu parașuta și că au capacitatea de a se orienta pe teren necunoscut. Înotul este, de asemenea, o abilitate esențială. Profilul de luptător dorit de Armata Română presupune ca cei care trec de teste să știe să tragă cu mai multe tipuri de arme, să acorde primul ajutor și să găsească soluții în orice situație.

Procesul de selecție și instruire

Candidații vor fi triați pe parcursul unor antrenamente extrem de grele la care vor participa. Instruirea se desfășoară atât pe timp de zi, cât și de noapte, în orice condiții meteo. Cursanții sunt nevoiți să reziste în zonele montane doar cu ce găsesc de mâncare pe teren. Un curs durează opt luni și se face la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din localitatea brașoveană Vlădeni.

Salariul unui luptător de comando

Salariul de început al unui luptător de comandă este de aproximativ 5.000 lei net, sumă la care se adaugă diferite sporuri. De pildă, fiecare salt cu parașută este plătit separat.

Forțele pentru operațiuni speciale: Oportunități pentru femei

Și femeile sunt primite în forțele pentru operațiuni speciale, ele urmând să respecte aceleași programe dure de pregătire ca și bărbații. Astfel, Armata Română își arată deschiderea către egalitatea de gen și oferă aceleași oportunități tuturor celor care îndeplinesc condițiile și sunt dispuși să se dedice acestei cariere.

Sursa: Antena 3