Loboda, una dintre cele mai apreciate verdețuri de primăvară, și-a făcut loc pe tarabele legumicultorilor din Piața Obor din București.
Sute de oameni vin zilnic la Piața Obor din București pentru a se aproviziona cu fructe și legume proaspete, ouă, carne sau mezeluri tradiționale, direct de la producător.
Printre verdețurile de primăvară deja apărute pe tarabele legumicultorilor din Piața Obor din Capitală se numără și loboda, planta cu frunze roșiatice extrem de gustoase și sănătoase.
Ca și alte verdețuri de sezon, loboda acoperă nevoia zilnică de vitamina K și oferă o doză consistentă de vitamina A, C și magneziu.
În GALERIA FOTO de la jos, puteți vedea care este prețul pentru o legătură de lobodă, dar și prețul altor verdețuri în Piața Obor din București.
Loboda are un conținut bogat în vitamine și fitonutrienți, fiind astfel considerat un aliment natural și sănătos.
Frunzele tinere pot fi consumate crude și folosite ca adaos la o salată, în timp ce cele mai trecute, pot fi folosite la ciorbe sau alte preparate gătite.
Piețele din România sunt deja pline cu aceste frunze roșiatice și extrem de gustoase.
Astfel, loboda și-a făcut deja apariția și pe tarabele legumicultorilor din Piața Obor din București și sunt gata să-și ademenească clienții. Agricultorii vând loboda la legătură, iar prețul unei legături nu sare de 2 lei pe tarabele din Piața Obor din Capitală.
Totuși, pentru a putea găti o mâncare din lobodă, cumpărătorii au nevoie de mai multe legături, astfel și prețul va crește în funcție de cantitatea dorită.